lördag 11 september 2010

Kristdemokraterna behövs mer än någonsin!

Idag har det varit Alliansdag – i Sverige och naturligtvis även i Växjö! Det är roligt att träffas, att understryka enheten och visa på kraften i vår gemensamma politik. I Växjö gick vi tillsammans från Alliansvalstuga till Alliansvalstuga och lyfte varandras politik genom gemensamma appeller. Min vän och riksdagskollega Anna Tenje – M (kollega fram till valet eftersom hon nu väljer att lämna rikspolitiken för den kommunala arenan) höll ett brandtal om kristdemokraternas betydelse för Alliansen som värmde långt in i hjärtat. Tack Anna!

Även om vi idag har ett alliansfokus kring flera av kampanjaktiviterarna så måste jag understryka att det inte räcker med att alliansen kan återvinna regeringsmakten. Det spelar en stor, för att inte säga avgörande roll, att kristdemokraterna får ett betydande inflytande i en alliansregering. Ett inflytande som kommer av att vi får väljarnas förtroende på valdagen.
Utan oss - vem står för familjens betydelse och föräldrarnas rätt till mer tid med sina barn? Vem ser till värdet av gemenskap, av idealitet och samhörighet i föreningar, församlingar och organisationer? Vem ser till värdet av små- och familjeföretag och vad de behöver? Vem står för principen om människovärdet och är garanten mot aktiv dödshjälp?
Utan oss - Vem ser till att staten inte klampar in på familjernas och det civila samhällets frihet? Vem står för att människor med olika förutsättningar ska kunna ha en plats på arbetsmarknaden? Vem ser att skattesänkningar inte bara är en åtgärd för fler jobb, utan ger frihet til människor? Vem står för verklig mångfald på skolans, barnomsorgens och vårdens områden?
Utan oss - vem står upp för de fattiga och de flyende som behöver vår hjälp? Vem har en etisk kompass när nya och svåra frågor dyker upp på den politiska arenan? Vem har förmågan att se andra värden i tillvaron än de materiella?
Sverige behöver en stark kristdemokratisk röst om vi ska kunna få ett mänskligare Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar