söndag 5 september 2010

Frågorna är många - svaren är få!

En rolig och innehållsrik helg går mot sitt slut.
Gårdagen innehåll både invigning av friskolornas dag i Växjö och tal på Sävjös familjedag. Andreas Carlsson (fjärde namnet på Kristdemokraternas Jönköpingslistan) gjorde mig sällskap och vi framförde vår politik i trivsam dialogform.

I kväll är det dags för Lars Ohly att möta väljarna genom SvT:s utfrågning. Det är onekligen en hel del frågor som fortfarande är obesvarade i oppositionens gemensamma valmanifest. Vill de höja skatten för löntagare – mer än de redan har föreslagit? Vem skall betala förmögenhetsskatten och hur ser vänsterpartiernas familjepolitik ut? 22 augusti sa exempelvis Sahlin att ”Vi kommer att röra oss mot flera pappamånader” i den rödgröna politiken. Lars Ohly konstaterade strax efteråt, i strid med S-ledningens besked, att det skulle vara orimligt att utesluta att en rödgrön regering ändå kommer att införa en utökad kvotering.
Det är möjligt att kvällens utfrågning kommer att räta ut den sista ansamlingen av frågetecken. Jag är emellertid tveksam.
Frågorna är många – svaren är få - och mycket tyder på att obekväma svar på alla de frågor där den gemensamma politiken lyser med sin frånvaro hos oppositionen kommer att förbli obesvarade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar