onsdag 1 september 2010

Hägglund i Svt och rödgrönt valmanifest!

Idag är vi stolta över Göran Hägglunds insats i SvT´s utfrågning i går! Lena Melin på Aftonbladet ger honom 4+ och skriver att ”den som funderade på att rösta på kd tvekar nog inte längre”. Jag har (nästan) alltid tyckt att den där Melin verkar vara en klok och balanserad kvinna och den här gången är hennes analys exceptionellt genomtänkt!

Igår kom så äntligen de rödgrönas valmanifest. Lite sent kanske en och annan tycker, men det är möjligt att de anser att 19 dagar är fullt tillräckligt för att hinna presentera sin politik för väljarna.
Det är emellertid häpnadsväckande att de rödgröna nu presenterar sitt valmanifest helt utan att ge något besked till föräldrarna om kvoteringen av föräldraförsäkringen. Sveriges föräldrar har just ingen aning om hur de kommer att tvingas in i en vänsterpartistisk fyrkantig likatvångsdelning vid ett eventuellt rödgrönt styre. Mona Sahlin gav inget rakt svar på frågan om de rödgröna enats kring föräldraförsäkringen.
Vänsterpartiet har ju tidigare sagt att man vill att dagarna ska delas lika mellan föräldrarna och Miljöpartiet vill att föräldrarna ska få en tredjedel var. På direkt fråga om man inte kunnat enas kring denna fråga svarade Sahlin mycket undvikande. Med 19 dagar kvar till valet saknas alltså ännu svar från de rödgröna på en mycket viktig fråga.
Skillnaden mellan politiken blir tydligare och tydligare. Vi Kristdemokrater är övertygade om att
föräldrar vet bättre än politiker. 8 av 10 säger också nej till tvångsdelad föräldraförsäkring. För oss har politiken sina gränser. Vi vill ge familjerna mer makt och mer frihet. Därför är det självklart för oss att säga vi nej till tvångsdelning. Vi vet att alla tre oppositionspartierna vill använda föräldraförsäkringen föra att styra föräldrarnas uttag av föräldradagar. De vill inte låta föräldrarna bestämma själva. Men hur? I det valmanifest som de rödgröna presenterade i går finns inga besked.
Vi har en helt annan utgångspunkt och därfrö vill vi också ha en mer generös och flexibel föräldraförsäkring med ökade möjligheter för båda föräldrarna att vara föräldralediga samtidigt. Alliansen är också helt överens om att vårdnadsbidraget ska göras mer flexibelt

De rödgrönas otydliga besked hur de vill använda föräldraförsäkringen för att styra familjerna står mot våra förslag för ökad valfrihet för barnfamiljerna. Det måste väljarna få veta!

1 kommentar:

  1. Är kvotering eller ej en vinnande valfråga? jag tycker vi borde trycka mer på vår värdegrund och vår kristna etik, mot girighet och rofferi etc. Vi måste profilera vår unika del i Alliansen!

    SvaraRadera