fredag 17 september 2010

Radio- och Tv-debatter och upploppet

Vi är inne på upploppet och nu rinner dagarna iväg med en sådan fart att det är svårt att hinna notera allt som händer.

En intensiv onsdag innehöll slutdebatt i Radio Kronoberg och därefter intervju i Kanal 10 på kvällen. Efter alla tuffa och konfrontativa debatter som präglat de sista veckorna var det verkligen roligt att få sitta ner i Kanal 10:s soffa och samtala tillsammans med mina vänner Annelie Enochson och Roland Utbult – varsamt vägledda av Börje Claesson. Det blev 90 minuters personligt samtal som handlade om möjligheter och utmaningar som möter oss som kristna riksdagsledamöter, våra drömmar, tankar och visioner.
Gårdagen innehöll debatt mot Carina A Elgestam (s) där Rutavdragets vara eller inte vara avhandlades. Det är naturligtvis helt obegripligt hur ett s k ”arbetarparti” kan avskaffa en reform som uppenbarligen har gett drygt 11 000 jobb? Deras argumentation är både svag och bräcklig och jag är inte ens säker på att de själva tror på sina egna argument.

I gårdagens partiledardebatt fick vi se Göran Hägglund i högform. Roligt! Det borde framstå för varje aktiv tittare vad det här valet handlar om nämligen skillnaden mellan de rödgröna och alliansen. Mot arbete, ansvarstagande, framtidstro välfärdssatsningar och mer av frihet för den enskilde står skattehöjningar, ansvarslöshet, ofrihet och fromma förhoppningar. En röst på Alliansen är en solklar röst för stabilitet och handlingskraft och, med ett eget majoritetsstöd i sikte, också ett värn mot en svår parlamentarisk situation som kan uppstå med konsekvenser för ekonomi och stabilitet.
Men det räcker inte med alliansseger. Det spelar en oerhört stor roll vilket Alliansparti som får rösten. det är vår uppgift att nu visa att Sveriges regering behöver ett starkt kristdemokratiskt inslag för att åstadkomma ett mänskligare Sverige.
Vi har visat att vi är handlingskraftiga: vårdnadsbidraget införande, fastighetsskattens avskaffande och skattesänkningar för pensionärer är vår förtjänst, liksom stora satsningar på vård och omsorg. Utan oss hade det heller inte blivit något förslag i valmanifestet om avdragsrätt för gåvor till idella organisationer med verksamhet bland behövande.
Det är också uppenbart att Kristdemokraternas röst behövs för familjernas frihet, det civila samhällets möjligheter, små- och familjeföretagens villkor, en generös politik gentemot fattiga, flyende och förtryckta, allas möjlighet till en plats på arbetsmarknaden utifrån sina egna förutsättningar, och stora satsningar för en värdig vård och omsorg. Och mycket mer.
Expressen har fina rubriker idag om vår positiva trend och att alliansens framgångar hänger samman med vårt partis. Klok analys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar