måndag 16 augusti 2010

Valstugan invigd

Officiell invigning av vår valstuga har idag skett – med pompa och ståt och ministerbesök.
Maria Larsson vevade upp taket (i stället för att klippa bandet!), invigningstalade och förklarade därmed valrörelsen i Kronobergs län definitivt öppnad!
Det är alltid roligt att stå i valstugan. Det resulterar alltid i möten med nya människor, samtal och nya kloka infallsvinklar. Det är naturligtvis en ovärderlig tillgång för oss förtroendevalda. Om vi inte har en fot väl förankrad i folkdjupen så finns det inte en chans för oss att kunna fatta kloka beslut i sammanträdesrummen.

Om några timmar är det dags för debatt anordnad av ”Företagarna” på Palladium i Växjö.
I vanlig ordning skall oppositionen möte alliansen. Man kan naturligtvis fundera mycket över hur de tre vänsterpartierna har tänkt utforma en gemensam företagspolitik. Med miljöpartiets transportfientliga inställning och Ohlys företagsfientliga inställning blir det en utmaning för Sahlin att försöka hitta de gemensamma nämnarna. Frågan är har man har tänkt att lösa de små glesbygdsföretagens behov av transporter eller vänsterpartiets krav på att avskaffa vinsterna inom företag - eftersom vinster tydligen är samhällsfarliga! Man upphör aldrig att förundras. Kvälles debatt kommer förmodligen inte att räta ut de stora frågetecknen, men man vet aldrig.

Jag återkommer med en objektiv summering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar