måndag 9 augusti 2010

Valmanifestet och Sahlins Dolorosavandring!

Sitter på tåget på väg till Stockholm för att få en genomgång av vårt valmanifest.
Riksdagsgruppen och övriga toppkandidater kommer att gå igenom alla de 13 punkterna som skall bilda grunden för vår politik under den kommande valrörelsen.
Nu är det äntligen valrörelse och det börjar kännas – på riktigt!

Går inte att komma ifrån att flera av rubrikerna i dagens tidningar var allmänt uppmuntrande. Gårdagens opinionsundersökning underströk också en trivsam trend då vi konstaterar att Kristdemokraternas sympatisörer ökar för tredje mätningen - i följd. Gårdagens siffra på 5,7% är en trevlig bekräftelse på att vår politik börjar "landa" ute i stugorna. Men, vi har naturligtvis mycket fotarbete kvar att göra.

När jag fortsatta att läsa i dagens tidning så får vi veta att Lars Ohly vill förbjuda vinster för friskolorna – men det vill inte Sahlin och hon gör därför sitt bästa för att försöka reda ut vad som kommer att bli vänsterkoalitionens linje. Ohly å sin sida är inte nöjd med Bodström och kallar honom ”välfärdens fiende”. Jag ser naturligtvis fram emot att höra hur Sahlin skall reda ut de begreppen. Mycket tyder också på att det här knappast är sista tillfället när Sahlin kommer att behöva ”korrigera” sina oppositionskollegor! Vi är många som med spänning ser fram emot hennes kommentarer när Ohly och hans vänsterkollegor skall redogöra för den ekonomiska politik, eller än mer spännande säkerhetspolitiken, som blir oppositionens gemensamma alternativ. Det är svårt att inte hålla med Martin Thunström som på Smålandspostens ledarsida beskriver Sahlins kommande utmaningar som en trolig ”Via Dolorosa-vandring”. (

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar