lördag 3 juli 2010

Det självklara alternativet!

Ibland blir man riktigt, riktigt glad när man läser en och annan artikel.
För några dagar sedan skrev Svenska Dagbladets förre debattredaktör Sune Olofson en ”klockren” debattartikel som förklarar varför Kristdemokraterna är det självklara alternativet för honom.

Vid fyllda 65 års ålder och nybliven pensionär bestämde han sig för att använda den nyvunna friheten till att ta ett aktivt steg och bekänna politisk färg. Han tog uppdraget på allvar och bestämde sig för att granska samtliga partiers partiprogram. Under 2,5 år satt han i sin stuga i Roslagen och plöjde de olika texterna. Han fastnade för Kristdemokraterna. Han konstaterar krasst att det inte fanns något annat parti som redovisade en så tydlig värdegrund som Kristdemokraterna. ”Inget annat parti har denna helhetssyn på människan. Människan bör inte reduceras till materialist. Livet handlar inte enbart om karriär, egendom, konsumtion och tillväxt. Partiet vågar tala om moral och etik. I Sverige är ordet moral oftast förknippat med sex och kön och Kd:s motståndare gör ofta den markeringen för att marginalisera partiet. Det finns många fördomar runt KD, men mitt intryck är att det är ett modernt parti som utvecklats och breddats positivt sedan starten 1964.”

Jag skulle kunna citera hela artikeln eftersom den är en utmärkt sammanfattning av kristdemokratisk politik. Jag skulle definitivt inte ha kunnat uttrycka det bättre själv. Förhoppningsvis är det många fler som kommer att få samma ”aha-upplevelsen” under de kommande veckorna. För det är alldeles uppenbart att det är betydligt fler som egentligen är Kristdemokrater. Förhoppningsvis vågar man göra det som Sune Olofson så föredömligt och modigt har gjort, nämligen undersöka vad partierna EGENTLIGEN står för! ( Läs hela artikeln här)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar