torsdag 26 november 2009

Världens bästa bilbygge!

Politisk retorik är bra. Klok politisk retorik är bättre. Klok och balanserad politisk retorik är bäst.

Jag vet att det politiska spelet handlar om att förstora motståndarnas fel, att blåsa upp misstag och undergräva allt som går att undergräva. Men det gäller att inte tappa fotfästet!
Tomas Eneroth har, den senaste tiden, haft lite problem med markkontakten! Först fick han ”vittring” på Vattenfall och gjorde vad han kunde för att hålla liv i den tråden. Precis när han var uppvärmd så passar GM på att dra sig ur SAAB-affären. I sin iver att skapa rubriker och få uttala sig så glömde han bort var gränsen för sin egen kompetens gick. Han glömde bort den där hårfina gränsen mellan att dra nytta av motståndarnas misstag och själv bli ett misstag.
Saab är ”världens bästa bilbyggare”, sa han tvärsäkert i sitt uppvärmda tillstånd. Till och med Aftonbladet blev emellertid en aning fundersamma över var socialdemokraternas näringspolitiska talesman hade skaffat sig fördjupad kunskap inom industriell ekonomi. I en uppfriskande granskning fördjupar de sig därför i Eneroths CV för att försäkra sig om att där kunna hitta bekräftelse på en stor och djup kunskap inom den internationella bilindustrin hos nämnda talesperson. Den delen av CV:t verkar emellertid förvånansvärt luftigt och innehållslöst. Möjligen lika befriat från innehåll som den retoriken i sin helhet. Ibland når den granskande journalistiken nya höjder.

Läs hela artikeln här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar